KEZDŐ LÉPÉSEK‎ > ‎

Tájékozódás

1) Tájékozódás, információgyűjtés a szupervályogról, hogy a terveink pontosabb körvonalat kaphassanak

Első körben tanulmányozzuk a szupervályoggal kapcsolatos tudnivalókat a szupervályog honlapon, az interneten, illetve a bemutató anyagokban, hogy tájékozódjunk, milyen lehetőségeket nyújt a szupervályog, és mivel jár az építés.

Ha már körvonalazódtak az elképzeléseink, egyéni konzultáción érdemes átbeszélni, és pontosítani a terveket. Ha megszületett a konkrét elképzelés és elhatározás, ezt követően a SzuperMA csapat tovább tudja irányítani az érdeklődőt a munkacsoport építészéhez, statikusához, akivel megkezdődhet a konkrét tervek és tervdokumentáció elkészítése, az engedélyeztetés előkészítése és lebonyolítása. Az engedélyeztetéssel kapcsolatban is találhatók információk a szupervályog honlapon.

A szupervályog építési szakkönyvet és az építési tanfolyamot is érdemes elolvasni/elvégezni, még akkor is, ha nem akarunk magunk építeni, hanem kivitelezőt bízunk meg. A szupervályog ugyanis eléggé eltér a jelenleg megszokott építési formáktól, másként kell vele gondolkodni, tervezni, így az építtetőnek is fontos tudni, hogy milyen elképzeléseit tudja megvalósítani, és hogyan. Ha magunk is beszállunk az építésbe, vagy bevonjuk a barátainkat, családunkat, akkor meg pláne. A tanfolyamon tervezési gyakorlatok is vannak, és beszélünk az építés teljes folyamatának lépéseiről, kezdve az ideális telek, házhely kiválasztásával, érintve a gazdaságos és környezettudatos építés szempontjait (ide értve a ház fenntartásának költségeit is), az engedélyeztetés menetét stb. Az építészek és kivitelezők zöme sajnos még nem eléggé felkészült ezen a téren, hiszen csak mostanság kezdenek előtérbe kerülni az ökologikus építés szempontjai. Ezért is hasznos, ha mi magunk (épít(tet)ők) tájékozottak vagyunk ezekben a kérdésekben is, hiszen a mi pénztárcánkat, lakóhelyünk minőségét érinti a dolog.


A konzultáción résztvevők kedvezményt kapnak a tanfolyam árából, a tanfolyamon résztvevők pedig kézhez kapják a szupervályog bemutató CD-t és az építési könyvet is.

Várjuk jelentkezését, hogy mik a további tervei, addig is szép napokat, üdvözlettel,

SzuperMA csapat