Melyik tanfolyamot válasszam?

Szeretném megtanulni a szupervályog-építést?
Melyik tanfolyam való nekem?


-> "SzuperMAXI" tanfolyam:
Szupervályog-építés, ökoépítészetés permakultúrás élettértervezés elmélet és gyakorlat


http://www.szupervalyog.com/epitesi-tanfolyam
-> Azoknak, akik szeretnék elsajátítani a szupervályog-technológia elméleti alapjait, illetve megismerni és saját kezükkel kipróbálni a gyakorlati kivitelezés alapvető fortélyait, továbbá azoknak, akik érdeklődnek környezettudatos építkezés és életmód, illetve az önellátás és a permakultúra iránt.
Kiknek ajánljuk?
-> Azoknak, akiknek komolyabb építési terveik (lakóház, gazdasági épület stb.) vannak, és szeretnének segítséget kapni ahhoz, hogy elsajátítsák a szupervályog-technológia elméleti és gyakorlati tudnivalóit.

-> Az elméleti képzés során számos más szakterületet is érintünk, amelyek a szupervályog-építés szempontjából is fontosak lehetnek, mint például az alapozás, a víz- és hőszigetelés, a tetőfedés, a gépészet, az energetika, valamint a permakultúrás tervezés alapjai stb., de ezekkel kapcsolatban leginkább a szupervályog-építésre vonatkozó speciális szempontokra térünk ki. Egy párnapos tanfolyamnak természetesen nem lehet célja a megfelelő szakvégzettséget igénylő, többéves szakképzésekhez kötött szakipari tevékenységek oktatása.
-> Mindezeknek a tudnivalóknak egy része, a legfontosabb szempontok benne vannak a tankönyvben, de sok mindennel kiegészítjük a témát az elméleti tanfolyamon, ami nincsen benne a könyvben. Például az elméleti képzés során kupolaszerkesztési és permakultúrás élettér tervezési gyakorlatok is vannak, amelyek segítenek, hogy a résztvevők saját építési ötleteiket, elképzeléseiket jobban meg tudják tervezni. Számos ismeretünket megosztjuk az önellátás egyéb területeivel kapcsolatban is (permakultúra, vízgazdálkodás, szelíd energiák stb.), és végigvesszük a Búbosházak tervezésének a szempontjait is, ahová ezt az átfogó tudást és környezettudatos és gazdaságos szemléletet beépítettük.

-> "SzuperMIDI" tanfolyam:
Szupervályog-építés a gyakorlatban


-> A gyakorlati képzést azoknak rendezzük, akik nem tudnak részt venni a hatnapos tanfolyamon, de szeretnék elsajátítani a szupervályog-technológia gyakorlati tudnivalóit, fogásait, és vállalják, hogy az elméleti részből önállóan felszülnek a tanfolyamra. A gyakorlati képzésen résztvevőknek ugyanazt a gyakorlati tudást adjuk át, amit a "nagytanfolyam" résztvevőinek, így fontos, hogy a megfelelő elméleti alappal rendelkezzenek.
-> A gyakorlati tanfolyamon ugyanis már csak és kizárólag a szupervályog-építés gyakorlati fogásait tanítjuk, azaz, hogy hogyan ültessék át a résztvevők a gyakorlatba az elméleti tudnivalókat.
Kiknek ajánljuk?
-> Azoknak, akik vállalják, hogy az szupervályog-építés elméleti részéből önállóan felszülnek a tanfolyamra, Továbbá azoknak, akik önállóbbak, tájékozottabbak és/vagy vannak előzetes tapasztalataik azzal kapcsolatban, hogy egy építkezés mivel jár (tervezés, szakipar, önellátás egyéb területei), ezekről ugyanis csak az elméleti tanfolyamon ejtünk szót.
-> "SzuperMINI" tanfolyam:
Hétvégi intenzív kurzus, a szupervályog-építés elméleti és gyakorlati alapjai dióhéjban

 

-> Azoknak, akik szeretnék megismerni a szupervályog-technológia alapjait, és elsajátítani, hogy hogyan építhetnek meg néhány nap alatt szinte bármilyen egyszerű kerti építményt, tájépítő elemet.
Kiknek ajánljuk?
-> Azoknak, akik első körben csak ismerkednének a technológia legfontosabb tudnivalóival, fortélyaival, és a tanfolyamon tanult tudás birtokában szeretnének egyszerűbb építményeken otthon gyakorolni, mielőtt nagyobb építkezésbe fognának.
-> A komolyabb - sok esetben bejelentés köteles - kerti épületek (gazdasági épület, tároló, pince, istálló stb.) és lakóházak építésének elsajátítása a MIDI és a MAXI építési tanfolyam anyaga!

Leendő szakembereknek, akik a későbbiekben maguk is tervezni, kivitelezni szeretnének a szupervályog-technológiával, és bekapcsolódnának a SzuperMA Műhely munkájába, mindenképpen a teljes, hatnapos, elméleti tanfolyamot ajánljuk első körben.